web de l’associació tip-tap

 
 

El proper diumenge dia 8 de juny, aprofitant la FIRA DE SES HERBES, de Selva, surt a la venda el disc TIP TAP. Aquest disc és fruit de la solidaritat, l’amistat i la sensibilitat, que feu possible que l’estiu passat un destacat nombre de músics es juntassin per celebrar un concert, sempre amb l’objectiu desinteressat, de recaptar fons que fosin destinats a Tip Tap. Tip-tap neix de la mà d’un grup de pares i amics de nens amb alguna discapacitat que un dia va tenir la iniciativa d’ajuntar-se per resoldre els problemes i carències d’aquests nens i que tenen el ferm propòsit de corregir situacions que troben injustes.

L’assossiació està molt arrelada a diferents pobles de Mallorca, però el vincle de l’Assossiació amb Selva feu que el reconegut músic i compositor Alfonso de la Sierra, qui hi resideix des de fa uns anys, descobrís la tasca que desenvolupen els membres del Tip Tap i sentís la necessitat de fer-ne alguna aportació.

       

Així el músic implicà d’altres amics tan destacats com el reconegut harmonicista Victor Uris, bon amic i ànima de la mítica HARMÒNICA COIXA BLUES BAND, de la que el propi Alfonso de la Sierra en formà part. La relació entre ambdós músics és molt estreta. A banda dels anys en que compartiren escenari com a membres de la formació de blues per tot l’Estat, quan aquesta es va disoldre ambdós van fundar diferents formacions com The Bulbreakers (amb Conxa Buika), Uris, Gené & de la Sierra, Uris & de la Sierra, a més de tocar junts a la Victor Uris Quartet, durant anys; amb l’objectiu clar d’ajudar el Tip Tap també va engrescar el músic holandés, afincat a Barcelona Rik Van den Bosch, amb una estreta relació amb Mallorca, i per acabar també comptà amb l’aportació de la formació Quartet de Banjo Sextet, amb la que col·labora de la Sierra en ocasions, i formada per Ángel Matesanz, Álvaro Porcel, Andreu Genestra, Carol Marí i Ernesto Díaz; Cap va dubtar de participar en el que prengué forma d’un sopar-concert solidari a l’estiu del 2013, al que hi van assistir més de 300 persones.

Però considerant que no n’era suficient es va decidir enregistrar el directe amb la idea d’editar-ho, posar-ho a la venda i augmentar les aportacions al Tip Tap, per poder desenvolupar amb més recursos la seva tasca.
Toni Reynés, també membre de l’Harmònica Coixa Blues Band i destacat tècnic de so, amb avantpassats a Selva, tingué cura de l’enregistrament del directe, així com de les mescles a l’estudi.

La implicació per part de tots els músics i tècnics, va ser impressionant. Cal destacar que el disc a banda d’incloure el directe, inclou una cançó titulada Tip Tap, tota una sorpresa. Alfonso de la Sierra, va començar a composar aquest tema fa més d’un any, pensat per als nins de l’Assossiació i al mateix temps que fos un tema identifiatiu per al Tip Tap. És el primer cop que De la Sierra interpreta un tema propi en català, després d’haver tret al mercat dos treballs discogràfics propis en castellà. En aquesta ocasió el músic ha comptat amb l’estreta col·laboració del reconegut Tolo Servera, gran músic, tècnic d’estudi, i habitual col·laborador d’Alfonso de La Sierra, qui no dubtà en cap moment a l’hora d’implicar-se en la causa, instrumentant el tema Tip Tap i masteritzant el disc; amb la companyia de Carol Marí a la veu; i com a curiositat una jove Lia de la Sierra (filla de l’autor) aporta cors als tema, juntament amb el propi Tolo Servera.
Per tal de donar forma al disc s’ha comptat amb la inestimable implicació de l’artista Albert Pinya (Considerat per l’Assossiació de Crítics d’Art d’Espanya l’autor de lobra realitzada per un artista espanyol viu mostrada a la passada edició de la Fira d’Art Contemporani Internacional ARCO 2014). L’artista, que va conèixer el Tip Tap gràcies a Alfonso De la Sierra i Bel Font, es va implicar d’immediat amb el projecte, encaixant la seva aportació en un any en que l’artista ha estat desenvolupant nombrosos projectes fora de Mallorca. Així i tot, Pinya, trobà el moment per conèixer de primera mà la tasca del Tip Tap, per tal d’aportar la seva creativitat al projecte. No menys important és l’aportació per part d’Ana Cabello qui és responsable de la maquetació i disseny a l’objecte.
El disc porta el segell de Blau i sortirà a la venda el proper 8 de juny, aprofitant la ja famosa FIRA DE SES HERBES de Selva. A partir d’aquest dia el disc es posarà a la venda a diferents punts que es coneixeran a través de la web de l’Assossiació, així com de la pàgina de facebook de la mateixa.

Certament un projecte pensat per a que el Tip Tap pugui seguir complint els seus objectius vers els nins que es veuen amb necessitats especials per tal que el seu dia a dia sigui un poc més digne i fàcil.